Reünistendag 2017

95 jaar V.U.G.S.!

Om dit hoogtepunt lustrumkleurte vieren worden er tijdens het Lustrum maar liefst dertien activiteiten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan de altijd legendarische openingsstunt (4 oktober 2017), het sprookjesachtige gala, het Lustrumsymposium, V.U.G.S.-verjaardagsfeest (12 op 13 oktober), verschillende dagactiviteiten, StafStu-Cabaret, de welkbekende Lustrumreis en uiteraard de Lustrum Reünistendag!

Praktische zaken
De Reünistendag van 2017 met als thema “Het sprookje van Europa” vindt plaats in het Academiegebouw (Domplein 29, 3512 JE, Utrecht). Op deze mooie locatie kunt u gezellig met uw mede-reünisten genieten van het volgende programma:

13:00 – 14:00

Zaal 1636
Inloop met lunch, koffie en thee

14:00 – 15:30

Senaatzaal
Introductiepraatje van de voorzitter van de Lustrumcommissie, Jeffrey Peters en van de voorzitter van de Reünistenstrum, Inès Youssef gevolgd door:

Lezing van Joris van Eijnatten
Hoogleraar Geesteswetenschappen

 “Door weer en wind. Opvattingen over Europa in Nederlandse weerberichten, 1950-1990.”

15:30 – 16:00

Zaal 1636
Pauze met koffie en thee

16:00 – 16:45

B. van Zuylenzaal
Lezing van Cees van der Laan
Hoofdredacteur Trouw

Senaatzaal
Lezing van Sander Hulshof
Permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie

U kunt beide lezingen bezoeken. Er wordt na de lezingen gewisseld van zaal.

16:45 – 17:30

B. van Zuylenzaal
Lezing van Cees van der Laan

Senaatzaal
Lezing van Sander Hulshof

17:30 – 18:30

Zaal 1636
Borrel

Eventueel:

Diner

 

Sprekers:

Joris van Eijnatten
Prof. Dr. Joris van Eijnatten is hoogleraar aan faculteit Geesteswetenschappen. Van Eijnatten werkt als cultuurhistoricus op verschillende gebieden, waaronder de geschiedenis van ideeën, religie, media en communicatie, vooral in Nederland in het bijzonder. Naast dat hij cultuurhistoricus is, heeft Van Eijnatten verscheidene publicaties op zijn naam staan, waaronder “Nederlandse religiegeschiedenis” (2005), in samenwerking met Fred van Lieburg. Dit is een overzicht van tweeduizend jaar geschiedenis van religie in Nederland.

Tijdens de Lustrum Reünistendag zal Joris van Eijnatten een lezing geven over opvattingen over Europa. Hierbij wordt beredeneerd met behulp van Nederlandse weerberichten tussen 1950 en 1990.

Cees van der Laan
Cees van der Laan is hoofdredacteur van het dagblad Trouw. Hij begon zijn journalistieke carrière bij de Nieuwe Weesper. Van der Laan maakte later de overstap naar het Noord-Hollands Dagblad en de Geassocieerde Pers Diensten. Hier heeft hij onder meer als oorlogsverslaggever gewerkt, waarvoor hij naar verschillende conflictgebieden vertrok.

Cees van der Laan zal tijdens de Reünistendag een actueel onderwerp bespreken. Als het onderwerp bekend is, wordt dit meteen op deze pagina geplaatst.

Sander Hulshof
Sander Hulshof werkt als permanent vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden bij de Europese Unie (PV EU). Hierin werken experts van alle ministeries. De doelstelling van de PV EU is om de Nederlandse belangen in de Europese Unie zo goed mogelijk te behartigen.

Sander Hulshof zal tijdens de Reünistendag vertellen over zijn werk en wellicht een aantal onderwerpen verder toelichten.

 

Voor vragen kunt u altijd mailen naar reunisten.vugs@gmail.com.

Wij hopen u graag te zien tijdens de Reünistendag op zaterdag 21 oktober 2017!