De P.F.F.G.

Hallo, wij zijn Bob, Nils, Serieuze Gozer 1, Serieuze Gozer 2, Sam, Jim, Kevin, Wouter en Jip. Oftewel Booooob, Pils, Balie, Luc., Subels, Bimba, Captain, Hulst en Weezeloos. Je kent ons wel, wij hebben jasjes aan. Waarschijnlijk worden we weer bij de pagina genootschappen gepropt. Dat zijn wij niet, wij zijn een whatsappgroep.

Dit legendarische herengezelschap is opgericht op 21 april 2012. 21 april 2012 is de dag dat de gedoogcoalitie in elkaar klapte, er twee treinen botsten bij Amsterdam Westerpark en Real Madrid met 2-1 won in en tegen Barcelona. Deze irrelevante gebeurtenissen kunnen niet in de schaduw staan van 8 mannen liggend in een bed op een hotelkamer in Fez die een whatsappgroep oprichten om elkaar foto’s te sturen van de enige dame in de kamer. Elk schip is stuurloos zonder Captain, dus werd Kevin ook toegevoegd. Omdat de dame in kwestie zich nogal verleidelijk gedroeg, was de naam de Fap Groep snel gemaakt. De andere twee letters zijn een verhaal apart.

De voetballer Purrel Fränkel is geboren op 8 oktober 1976 in Paramaribo, Suriname. Hij is vooral bekend als de linksback die liever een bal in eigen doel schoot dan in het doel van de tegenstander. Zijn records eigendoelschieten zijn ongelofelijk en niet te evenaren. Zo had hij er in een wedstrijd na 19 seconden al eentje in liggen en heeft hij het Eredivisierecord van drie eigen goals in één seizoen stevig te pakken. Daarnaast had Purrel wat probleempjes met zijn werkgevers en justitie. Zo kon zijn toenmalige club De Graafschap het niet waarderen dat Purrel in zijn vrije en niet vrije tijd nog wel eens een jointje rookte. Justitie vond het wat minder dat Purrel F. rond reed zonder verzekering of rijbewijs en daarna vergat de boete te betalen. Dat betekende dat Purreltje even een paar weken niet kon voetballen, hij moest de bak in. Jammer genoeg had onze vriend niet geleerd van zijn fouten en in mei 2012 moest hij weer een weekje of twee zitten voor een vergelijkbaar vergrijp. Dit soort akkefietjes maakt van hem een cultvoetballer van de bovenste klasse en daarom niet meer dan logisch om je whatsappgroep naar deze baas te noemen.

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat de letters van de P.F.F.G. benoemd zijn. Wij zijn dan ook de Purrel Fränkel Fap Groep. Een kleine introductie van de leden (hoewel voor de meesten volledig overbodig) leek ons op zijn plaats:

Bob van der Meij (Booooob): deze jongen wordt ook wel yoloBob genoemd. Waarom? Simpel, heb jij een bizar onmogelijk idee, hij voert het uit. Het heeft hem twee genootschappen en een whatsappgroep en vooral een indrukwekkende collectie aan bijbehorende kledingstukken opgeleverd

Serieuze Gozer 3 (Pils): De excuus Rotterdammer. DJ in de Beurs en hoofdafnemer van de V.U.G.S. koffie. Hij lijkt hard van buiten, maar zodra het over Jetske gaat (Jetje) dan heeft hij een heel klein hartje. En ohoh, deze stoere jongen begon inmiddels ook te stressen voor zijn sollicitaties, dus naar zijn echte naam zul je moeten gissen.

Serieuze Gozer 1 (Balie): Deze jongen is een rare combinatie van hockeyende kakker en botte Brabantse boer. Niemand weet welke van deze twee persoonlijkheden wanneer naar voren komt, al zien we een trend dat de keurige hockeyende kakker zich toont bij zijn vriendin Steffie en de botte Brabantse boer bij de P.F.F.G. Deze beste man heeft nu een serieuze baan, dus zijn naam is maar even weggehaald in verband met een geval incapabel. De P.F.F.G.-ers weten waarom.

Serieuze Gozer 2: Niets van rare combinaties hier. Dit is een gevalletje 100% botte Brabantse boer. Als Serieuze Gozer 2 zich verveelt, gaat hij drinken. En helaas voor hem is hij niet zo groot, dus dat wil nog wel eens mis gaan. Ambulances, ziekenhuizen. Been there, done that. Hij gaat trouwen met Loeske en ruziën of ze nou in Ulvenhout (waar Serieuze Gozer 2 vandaan komt) of Schijndel (waar Loes vandaan komt) gaan wonen. Ook deze gozer heeft nu een serieus leven en vond zijn P.F.F.G.-bestaan te incapabel om deze omhoog te laten komen bij sollicitiegesprekken.

Sam Ubels (Subels) Prominent lid van zowel de Orde der Witte Duiven als de P.F.F.G. Diehard Ajax fan, wat tot heerlijke confrontaties leidt met ras Rotterdammer Pils. Hij is recordhouder Buitexen meemaken van dit gezelschap en vooral berucht door de odeur die zo af toe uit zijn achterste komt

Jim van Biezen (Bimba) Deze jongen heeft een intieme liefdesrelatie met zijn bed. Als hij zijn bed niet hoeft te verlaten, zal hij dat ook zeker niet doen. Voor een alcoholische versnapering komt hij echter met liefde zijn bed uit, maar meestal betekent dat dat hij verplicht weer drie dagen zijn bed in moet. Een vicieuze cirkel.

Kevin Kapitein (Captain) Wie zal je denken? Niet zo gek. De Captain is vaker niet aanwezig dan wel. Daarom is hij ook wel de stille kracht van de P.F.F.G. We vragen ons wel eens af of het wel helemaal goed gaat met hem (paardrijden, een huis kopen met zijn vriendin), maar dan stuurt hij weer een ultiem smerige foto en dan weten we het weer. He’s still the Captain

Wouter van der Hulst (Hulst) Onze laatste voorpost in het bestuur (of Bob moet zichzelf weer het bestuur in yolo’en). Je verwacht het soms niet, maar Wouter kan stiekem toch best wel dingen. Hij heeft af en toe wel issues met mensen in het algemeen, beter bekend als Woutisme, maar dan moet je hem gewoon een fles wodka geven en hem met rust laten.

Jip van Weezel (Weezeloos) Wat Wouter soms heeft met mensen in het algemeen, heeft deze jongen met thesissen in het algemeen. 4 pogingen en een x aantal jaren waren ervoor nodig om Weezeloos zijn thesis te laten halen. Er gaan geruchten over een oprot 6, collectief besloten door de docenten. Voor de rest is zijn hoogtepunt van het jaar carnaval en daar zal geen college, werkdag of thesis voor in de weg staan.

Nou witte genoeg,

Liefde voor je moeder en een kusje aan je zusje