Meteen naar de inhoud

Traineeship Dataspecialist bij de Overheid

(Diverse regio’s in Nederland)

Ben jij (binnenkort) afgestudeerd, maar wil jij jezelf verder ontwikkelen door praktische ervaring toe te voegen aan jouw CV? Ben je maatschappelijk georiënteerd en heb je affiniteit met de Overheid, mensen, Data en ICT? Deins je niet terug voor een uitdaging binnen een veranderende omgeving, waarin je echt het verschil kunt maken? Lees dan snel verder om erachter te komen of het Traineeship Datagedreven Werken bij de Overheid bij jou past!

Wat ga je doen?

Gedurende het Traineeship van twee jaar ga je werken en leren combineren. Je wordt klaargestoomd voor een carrière in de richting van Datagedreven Werken binnen de Overheid. Zo ben je optimaal voorbereid op de toekomst, waarin de overheid voor de uitdaging staat om middels een data-georiënteerde werkwijze een effectieve dienstverlening te realiseren. Als Trainee Datagedreven Werken bij DataTalent kun je bij diverse overheidsorganisaties worden ingezet. Denk aan Gemeenten, Provincies, Waterschappen, DataLabs en SmartCity’s.

Je krijgt te maken met een dynamisch takenpakket. Denk aan:

 • Slim verzamelen, structureren en toevoegen van context aan Data
 • Nieuwe en verbeterde data genereren, analyseren en interpreteren
 • Vormen van verbindingen tussen informatie, data en mensen binnen de overheid
 • Toepassen van Datagedreven Werken binnen maatschappelijke overheidsvraagstukken
 • Werken aan programma’s op het gebied van o.a. mobiliteit, sociaal domein, duurzaamheid en energietransitie

Tijdens het Traineeship is er veel aandacht voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Samen met jouw medetrainees van DataTalent volg je de Leergang Datagedreven Werken. Dit is een uitdagende opleiding, die in gaat op de nieuwste ontwikkelingen rondom informatie- en datamanagement. Daarnaast wordt er volop aandacht besteed aan jouw leerdoelen, ontwikkelpunten en persoonlijke drijfveren. Het opleidingstraject vindt plaats op de inspirerende, sociale en centraal gelegen locatie ‘De Nieuwe Stad’ in Amersfoort.

Wie ben jij?

Jij bent analytisch ingesteld, in staat om data te ordenen en procesgericht te denken. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, legt gemakkelijk verbindingen en weet met jouw overtuigingskracht mensen voor je te winnen. Heb je nog weinig kennis van de Overheid en ICT? Geen probleem! Wel is het belangrijk dat je leergierig bent en initiatief durft te nemen.

Verder ben jij…

 • WO-afgestudeerd; bij voorkeur in Master of Science (denk aan Sociale Geografie, Psychologie of Milieuwetenschappen)
 • Bekend met dataverwerking, data-analyse, kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek
 • Geïnteresseerd in mens, maatschappij, Overheid, ICT en Data
 • Klaar om jouw carrière vorm te geven!

Wat bieden wij?

Als Trainee Datagedreven Werken ga je direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Verder bieden wij…

 • Direct bij aanvang van het Traineeship een marktconform salaris
 • De mogelijkheid om ICT-certificaten te behalen (Denk aan Python, ArcGIS, PowerBI, Lean, Agile etc) 
 • Uitgebreide ontwikkelmogelijkheden
 • Veel FUN! Regelmatig worden er borrels en uitjes met jouw mede Trainees georganiseerd
 • Een vliegende start van jouw carrière!

Hoe kun je solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en kijk je er naar uit om bij DataTalent het Traineeship te volgen? Dan zien wij graag jouw sollicitatie, voorzien van een up-to-date CV en een gerichte motivatie tegemoet via solliciteren@datatalent.nl. Via onderstaande ‘solliciteren’ button kan je ook eenvoudig solliciteren. Heb je nog vragen? Check onze website www.datatalent.nl of bel gerust naar 033-8887735 en vraag naar onze Talent Scout Jetske Hessing.

DataTalent Brabantsestraat 17 3812 PJ Amersfoort           www.datatalent.nl