Meteen naar de inhoud

Afstudeerstage bij AM

Thematisch onderzoek naar de impact van gebouw en gebied op het gedrag en de gezondheid van bewoners in gebiedsontwikkelingen

AM Gebiedsontwikkeling – Utrecht 

Inleiding 
Sinds corona is gezondheid en een gezonde leefomgeving steeds belangrijker geworden. Als gebiedsontwikkelaar wil AM ook haar steentje bijdragen een het creëren van gezonde woon- en leefomgevingen. Maar welke impact kan een ontwikkelaar maken? Wat zijn ingrepen in het gebouw of het gebied die leiden tot een betere gezondheid van bewoners? En welke stakeholders zijn nog meer belangrijk om te betrekken in dit proces? Dat ga je samen met het onderzoeksteam van AM en de Hartstichting verder onderzoeken.

Vacaturetekst 
AM is een grote landelijk opererende projectontwikkelaar. Wij ontwikkelen vooral woningen en commercieel vastgoed. Measure, de onderzoeksafdeling van AM, is op zoek naar een ambitieuze student die voor enkele maanden een onderzoek komt uitvoeren. Je krijgt zo een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van een projectontwikkelaar! Specifiek gaat het om de vraag welke kansen en belemmeringen er zijn om gezondere woon- en leefomgevingen te maken, en welke stakeholders hierbij betrokken dienen te worden. Welke lessen hebben we al geleerd uit het verleden, zowel in eigen projecten als andere projecten?  

Je gaat minimaal vier maanden aan de slag op de onderzoeksafdeling. Je tijd zal je vooral besteden aan het zelfstandig uitvoeren van het genoemde onderzoek. Daarin word je begeleid door één van de andere marktonderzoekers. Het onderzoek zal bestaan uit een literatuurstudie, en een kwalitatieve studie naar de perspectieven van de stakeholders (zowel gemeenten, corporaties als bewoners). Samen kunnen we de onderzoeksopzet nog verder uitwerken. Uiteindelijk maken we van jouw onderzoek een publicatie die we zullen lanceren op de Provada (grote netwerkbeurs voor projectontwikkelaars in juni 2023); een mooie toevoeging voor je CV! 

Wij vragen 
Wij zoeken een ambitieuze bachelor of masterstudent, met een achtergrond in de sociale geografie, planologie of iets dergelijks. We vragen een hoog niveau van zelfstandigheid en uitstekende onderzoeksvaardigheden. Ook ben je sociaal vaardig en houd je jezelf staande in een commerciële omgeving. Je hebt affiniteit met vastgoed en/of gebiedsontwikkeling. Je bent bij voorkeur minimaal 4 dagen per week beschikbaar. 

Wij bieden 
Wij bieden je een inspirerend inkijkje in de wereld van de projectontwikkeling. Je krijgt de kans om te werken aan een belangrijk onderzoek wat als input kan dienen voor toekomstige gebiedsontwikkelingen. Wij kunnen je een passende stagevergoeding bieden van € 550 bij een fulltime tijdelijk dienstverband, en uiteraard ook reiskostenvergoeding indien je geen studenten-OVkaart hebt. De startdatum van de stage is bij voorkeur begin februari. Standplaats is ons kantoor in Utrecht (Ptolemaeuslaan 80), en we kunnen je van een laptop voorzien. Deels thuiswerken is ook mogelijk.