Meteen naar de inhoud

Lustrumboek: V.U.G.S. Vereeuwigd

Boek kopen op de V.U.G.S.-kamer


Het boek is vanaf 21 september te koop op de V.U.G.S.-kamer voor €19,22.

Online het boek kopen


Lustrumboek: V.U.G.S. Vereeuwigd

De geschiedenis van de eerste honderd jaar

€19,22 (excl. €6,- verzendkosten)

Houd rekening met 10 dagen verzendtijd.

Omschrijving

  • Bindwijze: hardcover
  • Eerste druk, september 2022
  • ISBN: 9789090364070

Na een jaar lang hard werken is het zo ver: het lustrumboek ‘V.U.G.S. Vereeuwigd: de geschiedenis van de eerste 100 jaar’ is op 20 september gepresenteerd in het Academiegebouw en daarmee vanaf nu verkrijgbaar!
In dit boek wordt de geschiedenis van de vereniging uitvoerig besproken, van het ontstaan van de vereniging tot de V.U.G.S. van vandaag de dag en alles daartussenin! Hiervoor is dankbaar gebruik gemaakt van het al bestaande boek ‘Wereldtijd’ dat verscheen ter ere van het 75-jarige bestaan van de vereniging, maar zijn er ook veel nieuwe vondsten boven tafel gekomen. Zo is het moresboek dat tot zo ongeveer 1948 gebruikt werd teruggevonden, is er veel nieuw beeldmateriaal toegevoegd en zijn er veel tradities en verhalen uitgeplozen. Waar is de eerste Buitex bijvoorbeeld naar toe gegaan? Hoe is de kerstster nou op de V.U.G.S.-kamer beland? En waar komt Disco Pogo eigenlijk vandaan?
Antwoorden op deze vragen, en natuurlijk nog veel meer, zijn terug te vinden in het 176-pagina tellende boek waar een diverse groep van auteurs aan heeft meegewerkt. Ten eerste heeft Ben de Pater de omstandigheden geschetst aan de Universiteit Utrecht waaronder de V.U.G.S. kon ontstaan en in samenwerking met Fred Hisschemöller een belangrijk nieuw inkijkje gegeven van V.U.G.S. tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ten tweede hebben Laurens Zwakhals, Michiel Purmer en Leo Paul de teksten van ‘Wereldtijd’ herzien en met zeer veel materiaal aangevuld. Tot slot heeft een groep huidige studenten (ook wel bekend als de ‘Lubstrum’) zich ontfermd over het onderzoeken en in kaart brengen van de laatste 25 jaar.
Al met al een uitgebreide geschiedenis van de mooiste studievereniging die er is, en daarom mag dit boek als (oud)V.U.G.S.-lid eigenlijk niet ontbreken in de boekenkast!