Skip to content

Na je bachelor

Het werkveld van een sociaal geograaf of een planoloog is ontzettend breed. Waar je terecht komt na je bachelor is afhankelijk van je interesses en ambities. Als het goed is heb je in je bachelor al kunnen ontdekken welke vakgebieden binnen SGPL je interessant vindt. Op basis daarvan kun je ervoor kiezen om een master te gaan doen in een bepaalde richting, om een tussenjaar te nemen of om direct aan het werk te gaan.  

Masters

Om je meer te verdiepen in welke masters er allemaal zijn, kun je de Masters open dagen bezoeken of eens een praatje maken met een van de masterstudenten van die lid zijn van V.U.G.S. Afgestudeerden van SGPL komen bij veel verschillende masters terecht, bijvoorbeeld bij Human Geography of Spatial Planning aan de UU, Political Geography aan de UvA, Conflict, Territories & Identities aan de Radboud Universiteit, Economische Geografie aan de RuG of de GIMA in verschillende steden. 

Werk als sociaal geograaf of planoloog

Heb je je master afgerond of wil je na je bachelor direct aan het werk? De opties zijn eindeloos! Alumni van Sociale Geografie & Planologie zijn in veel verschillende werkvelden te vinden. Veelvoorkomende voorbeelden zijn gemeenten, ministeries, adviesbureaus, onderzoekbureaus, woningcorporaties, het onderwijs, uitgeverijen en wetenschappelijk onderzoek.

Wil je graag zelf eens het werkveld verkennen? Houd dan de carrièreactiviteiten van V.U.G.S. in de gaten. V.U.G.S. organiseert regelmatig InHousedagen bij bedrijven, lunchlezingen en netwerkborrels. Ook vindt ieder jaar de Carrièredag plaats, waarop je in een dag veel bedrijven kunt spreken en soms zelfs direct kan solliciteren! Check de LinkedIn van V.U.G.S. voor de meest actuele startersfuncties en stageplaatsen. Houd ook de activiteiten van de UU in de gaten, zij organiseren ieder jaar de Maand van Werk, met verschillende workshops en InHousedagen.

Een goed beeld krijgen van het werk dat je na je studie kan gaan doen, kun je krijgen door het volgen van een stage bij een bedrijf dat je interessant lijkt. Dit kan door je masteronderzoek te doen bij een bedrijf, of door je profileringsruimte binnen je bachelor te gebruiken voor een stage. V.U.G.S. organiseert eens per jaar een stagemiddag, waar je inspiratie op kunt doen! Meer weten? Mail naar vugs@uu.nl of spreek de commissaris Onderwijs aan!