Skip to content

Studeren in het buitenland

Het is mogelijk naast je studietijd in Utrecht, ook een aantal maanden in het buitenland te studeren. Een ervaring in het buitenland wordt door bijna iedere student als erg waardevol beschouwd en is een mooie kans om een andere stad te verkennen. Door samenwerkingen tussen de UU en andere universiteiten gemakkelijk zelf te regelen.

De universiteit heeft verschillende contacten met andere universiteiten die over de hele wereld verspreid zijn. Dit kunnen faculteitsbrede of universiteitsbrede contacten zijn. Hier kun je zien welke universiteiten samenwerken met de UU en hier vind je alle informatie voor de faculteit Geowetenschappen. In principe komt iedereen in aanmerking om te studeren in het buitenland. Je moet er wel rekening mee houden dat er een beperkt aantal plekken per universiteit is en dat sommige universiteiten toelatingseisen hebben. Wat deze eisen zijn kan je onder andere op de site van de betreffende universiteit vinden. Daarnaast zijn er ook beurzen beschikbaar wanneer je wil studeren in het buitenland, zoals de Erasmusbeurs voor uitwisselingen binnen Europa. Vraag deze op tijd aan!

Je kunt met al je vragen terecht bij de International Office Geowetenschappen van de universiteit, die kun je vinden in het Victor J. Koningsbergergebouw op de eerste verdieping. Ook de studieadviseur is altijd bereikbaar voor vragen en advies. Wil je inspiratie opdoen en hulp krijgen met het plannen, de financien en alles wat er bij een uitwisseling komt kijken? Check dan de Study abroad weeks, zodat je niets mist!

Telefoon: +31 30 253 9559
E-mail: international.geo@uu.nl
Vermeld je naam, studentnummer en opleiding.
Adres: kamer 1.20, Koningsberger gebouw