Studeren in het buitenland

Het is mogelijk naast je studietijd in Utrecht, ook een aantal maanden in het buitenland te studeren. Als je even iets anders wilt, kan je je studie programma hier prima mee invullen.

Je kan tijdens of na je bachelor, of zelfs in je master (is iets lastiger) voor een aantal maanden naar het buitenland. De universiteit heeft verschillende contacten met andere universiteiten die over de hele wereld verspreid zijn. Dit kunnen faculteitsbrede of universiteitsbrede contacten zijn. In principe komt iedereen in aanmerking om te studeren in het buitenland. Je moet er wel rekening mee houden dat er een beperkt aantal plekken per universiteit is en dat sommige universiteiten toelatingseisen hebben. Wat deze eisen zijn kan je onder andere op de site van de betreffende universiteit vinden. Daarnaast zijn er ook beurzen beschikbaar wanneer je wil studeren in het buitenland.

Wanneer je meer informatie wil over studeren in het buitenland, klik dan hier voor de facultaire site met informatie over de aanmeldingsprocedure. Op deze site vind je ook een lijst van de universiteiten waar je kan studeren. Je kunt ook op de Universitaire website kijken. Deze site is uitgebreider, en bevat ook informatie over beurzen, wat er geregeld moet worden en andere praktische zaken. Voor deze site, klik hier .

Je kunt met je vragen terecht bij de International Office Geowetenschappen van de universiteit, die kun je vinden in het Victor J. Koningsbergergebouw op de eerste verdieping.

OPENINGSTIJDEN

International Office Geowetenschappen is geopend (en telefonisch bereikbaar) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:30-11:30 en van 12:30-14:30 uur, of maak een afspraak.

Tel: (030) 253 96 34
E-mail: international.geo@uu.nl (vermeld je naam, opleiding en studentnummer)