Meteen naar de inhoud

Vereniging

V.U.G.S. is opgericht op 13 oktober 1922 en is daarmee de oudste geografische studievereniging ter wereld. De afkorting V.U.G.S. staat voor ‘Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten’. Het is tevens ook de grootste  (sociaal) geografische vereniging ter wereld en de studievereniging neemt daarmee een belangrijke positie in binnen het vakgebied en het Utrechtse studentenleven. Om meer te weten over de V.U.G.S.-historie klik hier!

Wat kan V.U.G.S. voor jou als student betekenen?

V.U.G.S. wordt in zijn geheel gerund door studenten en organiseert verschillende activiteiten die voor zowel bachelors als masters interessant kunnen zijn. V.U.G.S. organiseert zowel inhoudelijke als ontspannende activiteiten. Ben jij een doorgewinterde geograaf en leer jij graag naast je studie bij? Kom dan naar de vele lezingen, symposia en excursies. Wil jij je graag goed voorbereiden op je carrière? Kom dan naar de bedrijfsbezoeken, workshops en carrièredagen. Vergeet ook niet een kijkje in de carrièrebank te nemen! Heb jij juist wel genoeg van al het studeren en zin in iets ontspannends naast je studie? Dan zijn wellicht de vele borrels, sport & spelactiviteiten, feesten en kroegentochten iets voor jou! Oftewel: tijdens je studietijd hoef je je geen moment te vervelen en vaak zijn de activiteiten ook niet duur!

Lijkt het je ook erg leuk om zelf activiteiten te organiseren?

Ga dan in één van de vele commissies. Naast het feit dat het erg leuk is om een goed bezochte activiteit te organiseren, is het vaak ook erg gezellig en maak je kennis met vele andere studiegenoten. Bovendien is het doen van een commissie erg leerzaam. De commissie inschrijvingsperiode’s lopen van begin september tot en met eind september en van begin januari tot eind januari. Hou de website voor de precieze data goed in de gaten! Heb je helaas geen tijd om in een commissie te zitten, maar zou je wel graag meepraten over het reilen en zeilen van de vereniging? Kom dan naar de Algemene Ledenvergaderingen, waar alle input welkom is!