Bijvakken / Minors

Inleiding 

Veel studenten vinden het tegenwoordig interessant om eens een kijkje te nemen bij een andere studie. Op deze manier verbreed je je kennis en het kan handig zijn voor eventuele verdieping in een bepaald onderwerp. Iemand die bijvoorbeeld een master Economische Geografie gaat doen zou bijvoorbeeld een minor bij Economie kunnen volgen. En iemand die een master International Development Studies wilt gaan doen zou een minor Conflictstudies kunnen volgen.

Bijvakken

Bij onze studie Sociale Geografie & Planologie is er veel ruimte om een bijvakken te volgen doordat de bachelor een profileringruimte bevat. In de profileringruimte kun je zelf vakken kiezen, dit kan bij de faculteit Geowetenschappen maar ook bij andere faculteiten zoals bijvoorbeeld Economie of Rechten. Het is zelfs mogelijk om bijvakken te volgen bij een andere universiteit.

Minors

Als je vier samenhangende cursussen van tenminste 30 studiepunten waarvan minimaal één op niveau 3 hebt gevolgd, dan is dit een minor. Meestal bieden opleidingen kant en klare minors aan. Deze worden dan vermeld op je bachelor. Meer informatie over kant en klare minors zijn te vinden bij de faculteit van de desbetreffende studie (zie deze site). In sommige gevallen is het ook mogelijk om zelf een minor samen te stellen. Het kan zijn dat de inschrijfdata van een minor vakken verschillen met de reguliere inschrijfperiode. Let hier daarom goed op!