Ga naar de inhoud

Bijvakken en Minors

Sociaal-geografen en planologen zijn van nature breed geïnteresseerd: onze studie bestaat niet voor niets uit ontzettend veel verschillende disciplines en expertises. Van evolutionaire economische geografie tot de tijdgeografie van Hägerstrand en van planologie tot historische geografie, alles komt wel een keer voorbij binnen SGPL. Toch houdt het hier niet op: heel veel SGPL-studenten volgen graag nog vakken uit andere studies om zichzelf te profileren en eens te kijken met een andere bril. Wil je weten welke mogelijkheden je hiervoor hebt? Lees dan snel verder!

Bijvakken

Je hebt binnen je studieprogramma profileringsruimte van 45 EC die je kunt gebruiken om vakken te volgen die onder SGPL vallen. Concreet betekent dit dat je zes cursussen kunt volgen van een andere studie, in het buitenland of binnen een minor. Dit is echter niet verplicht, je mag ook gewoon keuzecursussen van SGPL volgen in deze ruimte. Hier kun je het studieprogramma in detail bekijken om te zien wat jouw mogelijkheden zijn.

Minors

Als je vier samenhangende cursussen van tenminste 30 studiepunten (waarvan minimaal één op niveau 3!) hebt gevolgd, dan is dit een minor. Veel opleidingen bieden kant en klare minors aan: alle minors van de UU vind je hier. Als je een minor volgt, wordt dit vermeld op je bachelordiploma. Je mag ook minors volgen bij een andere universiteit!

Het kan zijn dat de inschrijfdata van een minor vakken verschillen met de reguliere inschrijfperiode. Let hier daarom goed op! Populaire minors onder SGPL’ers zijn Conflict Studies, de GIS-minor, European Governance, de Educatieve minor Gamma en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen.

WIl je de vrije ruimte binnen de studie op een andere manier invullen? Je kunt er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan of om een stage te lopen!