Ga naar de inhoud

Vacature Rigo

Junior onderzoeker

We zijn bij RIGO op zoek naar nieuwe collega’s! Ben jij (binnenkort) afgestudeerd, bijvoorbeeld in de geografie of planologie en wil werken aan een beter functionerende woningmarkt? Vind je het mooi om data te analyseren, te presenteren en te vertalen naar een helder beleidsadvies voor onze opdrachtgevers? En wil je via een zeer divers palet aan projecten kennismaken met de volle breedte van de volkshuisvesting? Dan is RIGO misschien wel hét bedrijf om je loopbaan te starten.

Wat doet RIGO?

Als onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van Wonen en de Leefomgeving helpt RIGO al bijna 50 jaar overheden, woningcorporaties en andere op de woningmarkt actieve partijen om de juiste besluiten te nemen. De manier waarop we dit doen is steeds weer anders – van kwantitatieve analyse tot beleidsadvies – maar altijd met aandacht voor de context van de opdrachtgever (we leveren geen ‘standaardrapporten’). Met ons onderzoek en advies helpen wij onze opdrachtgevers om onderbouwde beslissingen te nemen.

In een woelige tijd waarbij de ‘wooncrisis’ dagelijks de voorpagina’s van de dagbladen haalt, blijft de vraag van onze opdrachtgevers naar gedegen onderzoek en advies groeien. Waar moeten alle nieuw te bouwen woningen komen te staan? Hoe zorgen we ervoor dat woningen betaalbaar blijven? Waar op de woningmarkt is er sprake van discriminatie of uitsluiting en wie maken er minder kans op welke woningen? Hoe ga je als vastgoedeigenaar om met de onzekerheden rondom de energietransitie? Welke gevolgen heeft de vergrijzing en welke consequenties heeft bijvoorbeeld de krappe arbeidsmarkt op wonen en zorg? De vraagstukken waar onze opdrachtgevers mee te maken krijgen, zijn talrijk.

Werken bij RIGO

We werken bij RIGO rondom projectteams van afwisselende samenstelling, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Je werkt doorgaans aan meerdere projecten tegelijk, waardoor RIGO werk biedt met een mooie afwisseling, met veel vrijheid én verantwoordelijkheid. We vinden het daarbij belangrijk dat medewerkers werken aan projecten waarin zij zich prettig voelen, en ondersteunen de eigen ontwikkeling daarnaast met een op maat gemaakt opleidingsplan. Dat maakt RIGO bij uitstek een werkplek om jezelf te ontwikkelen.

Enthousiast geworden?

Hebben wij jou interesse gewekt of heb je vragen naar aanleiding van het bovenstaande, stuur dan een mailtje (CV en motivatiebrief zijn welkom!) naar sollicitatie@rigo.nl of bel naar 020-522 1111.