Ga naar de inhoud

Rij 2

Genootschap RIJ 2

Hoi! Wij zijn Djoeke, Marin, Beer, Elsenoor, Monique, Ilse, Kim en Katelijne, beter bekend als RIJ 2. Wij zijn al sinds onze eigen intro in 2014 de beste freunden en hebben het tot op heden nog met elkaar uitgehouden.  In februari 2016 hebben we onze liefde officieel gemaakt in de ODD, maar hebben dat niet zomaar gedaan: we schreven een heel freaking lied! We kunnen je dus nu helemaal uitleggen hoe onze ontstaansgeschiedenis in elkaar steekt, maar dat vertellen we je allemaal in het lied. Het enige wat we je niet in het lied vertellen is iets meer over onszelf, dus dat kun je hieronder lezen:

Marin (Maar): Maar heeft een bijzonder trekje: ze houdt namelijk niet van muziek. En dan denk je ‘Huh? Dat kan toch haast niet?’ En nee, wij snappen het ook niet. Tegelijkertijd luistert ze dan wel weer de hele dag naar de radio en is ze wel wakker te maken voor meeschreeuwen met Kinderen voor Kinderen. Bovendien is deze chick naast trots lid van RIJ 2 ook een Veritijn en staat ze dus regelmatig op de top 40 mee te dansen met een biertje in de hand. Waar Marin dan weer niet zo van houdt is tentamens maken; papers en groepswerk zijn meer aan haar besteed. Maar elk voordeel hep z’n nadeel: Marin mag langer van de V.U.G.S. genieten.

Beer (wie wil hier nou een afkorting voor?): Waar Marin wel van een biertje houdt, houdt Beertje héél erg van een biertje. En dan met name in februari, het hoogtepunt van het jaar: carnaval. Beer is onze enige zuiderling en we horen dan ook ruim van tevoren wanneer het spektakel onder de rivieren weer losbarst. Ook Beer is een Veritijn en is jouw vrouw als je van wc-selfies en lachen houdt. Of nouja, dat lachen eigenlijk niet. Zodra je Beer namelijk niet meer hoort, moet je even dubbel checken of ze niet rood aangelopen in een hoekje stuk gaat.

Djoeke (Djoek): Als je van een boel kutgrappen en opmerkingen (‘maar luuuister’) waarvan je ‘HAHA WTF?!’ denkt houdt, dan ben je bij Djoeke aan het juiste adres. Waar Djoek eerst onze verfijnde Tinder-chick was (serieus, zoveel verschillende namen kunnen we echt niet bijbenen), lijkt ze nu voorlopig eerst even gekalmeerd. Djoek is onze laatste Veritijn en houdt ook wel van een dansje met een pilsje. Waar ze dit eerst nog compenseerde met verwoed hockeyen, is ze nu regelmatig in de sportschool te vinden. Van RIJ 2 is Djoeke trouwens de enige die vanaf het begin heeft gekozen voor de planologie. Wie doet dat dan ook…

Ilse (Ils): Over sporten gesproken, Ilse is misschien nog wel de meest enthousiaste. Ilse is inmiddels al een tijdje bij TC De Uithof te vinden en tennist bij weer en wind. Waar sommige RIJ 2-leden je kapot kletsen, is Ilse iets minder van het ratelen, maar kan daardoor soms ineens hilarisch onverwacht uit de hoek komen. Ilse is te herkennen aan haar grote bos donkere krullen, waar je bij voorkeur niet aan mag zitten, want dat is vet irritant. Ilse is vanaf het begin van haar studie al overtuigd van het evangelie van de economische geografie en zit later het liefst ergens op een internationale baan.

Kim (Kimmo/Kimmie): Waar Kim eerst ook nog enthousiast sporter was in de volleybal bij Protos, heeft ze dat nu (tijdelijk) opgegeven voor een veel te druk leven bij Triton. Kim is te herkennen aan haar Noord-Hollandse accentje en is zo enthousiast over de Warmethuus-kermis als Beer is over carnaval. We verdenken haar ervan dat de kermis de oorzaak is dat Kim van Justin Bieber, B-Brave en Mainstreet houdt. Kim is bovendien een echte Hollander, als het op directheid aankomt. Als je voor haar neus iets belachelijks of raars vertelt, zegt haar blik meer dan duizend woorden.

Elsenoor (Els): Waar Elsenoor eigenlijk liever Noor genoemd wordt, doen we dat lekker niet. Ook Els is enthousiast Tritonees en heeft daar ervaring in de keuken met voor pakweg 3000 mensen koken. Na dat koken is echter altijd genoeg tijd geweest voor ontspanning, door middel van een boel alcohol. Zodra Els’ rooie wangen nog roder zijn, weet je dat ze zich daar inmiddels aan vergrepen heeft. Met Elsenoor haar schorre stem zou je eerder denken dat ze bij de uffen zit, maar dat is niet zo. Wees daarom even zo lief om extra voor Els te schreeuwen, als haar dat zelf niet lukt.

Monique (Mo): Omdat Mo zo ontzéttend erg van SGPL houdt, heeft ze besloten na haar geografie-deel ook nog een planologie-deel er achteraan te plakken; wij doen het haar niet na (want eerlijk is eerlijk, gekke maid). Na je eerste gesprek met Mo kun je precies raden dat ze uit het Gooi komt (‘uit Looooosdrecht’) en als je het dan nog niet geraden had, kun je dat later wel als je haar in haar Fiat 500 met wimpers voorbij ziet crossen. Mo is bovendien te herkennen aan haar blonde haren en haar hoge giechel-gehalte, want met Mo valt goed te lachen.

Katelijne (Kat): Kat is waarschijnlijk de meest irritante van het gezelschap door het zijn van een grammarnazi, door een ingewikkelde voor- en achternaam te hebben waar ze maar over blijft zeiken en door haar hoge ratel-gehalte. Als je niet uitkijkt, praat zij je de oren letterlijk van je hoofd. Ze bedoelt het allemaal echter heel goed en zo lang je lief voor haar bent, is ze lief voor jou. Kat is elke woensdagavond op de manege te vinden, want is een echt paardenmeisje. Dermate enthousiast zelfs, dat ze een bestuursjaar bij Hippijajeija heeft gedaan. Van heel RIJ 2 is Kat de enige die zo gek is om in drie jaar haar bachelor af te ronden.

Lyrics RIJ 2-lied

Na een matchingsdag in juni,
Gingen wij naar de uni
We hadden nog geen idee
Nu zijn wij RIJ 2

Eerstejaars en nog onwetend
Elke keer de regels vergetend
Met elkaar verre van doorsnee
Nu zijn we RIJ 2

Refrein
Hier zijn wij
Djoek, Marin, Beer en Elsenoor
Kim, Mo, Ils en kat
Samen gaan wij ervoor
Hier zijn wij
Met elkaar zijn wij zeer tevree
Want nu zijn wij RIJ 2

Bij de V.U.G.S. kwamen wij elkaar tegen
Niemand was echt verlegen
We deden allemaal gezellig mee
En nu zijn wij RIJ 2

Refrein

Vanaf het begin zaten wij bij elkaar
Achterin bij de hoge rugleuning
Het klikte meteen
Ruppert Blauw wat een feest
College is nog nooit zo leuk geweest

Rij twee, mijn leven
We zullen alles geven
Rij 2(x vaak)

WANT WIJ ZIJN RIJ TWEE

Refrein