Ga naar de inhoud

Buitex 2023

  Het is inmiddels alweer even geleden, maar afgelopen april zijn we met 43 V.U.G.S.-leden twee weken op Buitex geweest naar Malta en Sicilië. Het was een mooie reis waar we veel hebben gezien en gedaan. Hieronder vind je een aantal highlights van de reis.

  Naast typisch Sociaal Geografische activiteiten hebben we op Malta ook een aantal mooie wandelingen gemaakt waar menig UAV’er jaloers op zou zijn. Bijvoorbeeld langs de kliffen in het westen van Malta, langs de Blue Grotto en langs de plek waar zich vroeger de Azure Window bevond.

  Deze wandelingen gaven ons wel een goed kijkje in de geografie van het eiland!

  De wandeling naar de Blue Grotto
  Teatro Massimo is het grootste theater Italië, en de op twee na grootste van Europa.
  Stadstour door Valletta

  Ook hebben we de Universiteit van Malta bezocht. Hier kregen we lezingen over de geografie en planologie van Malta, en een presentatie van de Nederlandse ambassadeur (en tevens V.U.G.S.-alumnus) op Malta. Ook werd er vanuit de Universiteit een stadstour geregeld door Valletta, de hoofdstad van Malta.

  In Palermo hebben we onder andere de straatcultuur leren kennen en een rondleiding gekregen door het Teatro Massimo. Dit enorme theater is de derde grootste van Europa, na de opera’s van Parijs en Wenen. Op de laatste avond hadden deelnemers de mogelijkheid om een echte Italiaanse operavoorstelling bij te wonen.

  Kortom, het was een mooie reis waar we veel gezien en gedaan hebben.

  Deze reis is deels mogelijk gemaakt door het Utrechts Universiteitsfonds. Hier kunnen studenten, studieverenigingen en studentenverenigingen subsidie aanvragen voor evenementen, reizen, symposia, etc. Hierover vind je meer op de website van het universiteitsfonds.