Bureau Buiten

Bureau BUITEN beantwoordt vragen over ruimtelijke economie, duurzaamheid & energie en vrijetijdseconomie en erfgoed. Met een frisse blik werken we aan oplossingen die gemeenten en regio’s sterker, duurzamer en mooier maken.

Bureau BUITEN is met een deskundig en betrokken team van circa 20 adviseurs (waarvan de meesten geograaf en/of planoloog zijn). Bureau BUITEN is gevestigd in de Utrechtse binnenstad, op een steenworp afstand van de Dom.

Wij werken aan

Ruimtelijke Economie

Werken, wonen, mobiliteit, economie en gebiedsontwikkeling met elkaar verbinden. Dat is waar onze adviseurs sterk in zijn. Met gedegen onderzoek en strategisch advies, waarbij duurzaamheid en kwaliteit centraal staan. Het betrekken en activeren van de omgeving is een essentieel onderdeel van onze aanpak.

Duurzaamheid & Energie

Onze kracht is het vertalen van energie- en klimaatdoelstellingen naar specifieke kansen, bedreigingen en strategieën om een gebied toekomstbestendig te maken. Wij weten verduurzaming van de economie te koppelen aan opgaven zoals transformatie, leegstand en krimp. Ook kennen we de weg naar Europese financiering.

Vrijetijdseconomie & Erfgoed

Wij weten het onderscheiden vermogen van een dorp, stad of regio te identificeren en te vertalen naar krachtige belevenissen voor bezoekers, kansen voor ondernemers en een fijne leefomgeving voor bewoners. Daarbij combineren wij verschillende opgaven: een sterke toeristische sector, behoud van erfgoed en natuur, omgevingskwaliteit en klimaatbestendigheid.

De mogelijkheden

Bureau BUITEN biedt geregeld stageplaatsen (zowel meeloopstages als onderzoeksstages) aan, maar ook startersfuncties voor jonge talentvolle geografen en planologen. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie over ons bureau en onze projecten op www.bureaubuiten.nl en neem contact met ons op!