Ga naar de inhoud

ELBA\REC

Media & Communicatiebedrijf ELBA\REC, gespecialiseerd in vastgoed, stad en ruimte, is op zoek naar studenten met kennis van steden en stedelijke ontwikkeling en journalistieke ambities.
Dus heb jij verstand van steden en stedelijke ontwikkeling en wil je beter (journalistiek) leren schrijven? Dan bieden we je een gouden kans in de vorm van een stageplek op de redactie van Stadszaken.nl en vakbladen ROm, BT, Groen en Stedelijke interieur.

Stadszaken.nl
Missie van Stadszaken is bijdragen aan het maken van betere en leefbare steden. Dat doen we met dagelijks nieuws, opinie, praktische voorbeelden en inspiratie, of het nu uit Heerlen of uit Rotterdam komt. De gebouwde omgeving staat op Stadszaken centraal. Maar uiteraard ook wat zich in het openbare domein afspeelt. Speerpunten van de afgelopen periode zijn wonen, werken, mixed use-ontwikkeling, circulaire economie en de economische functie van de stad, of het nu de binnenstad aangaat of innovatiedistricten.

ROm
ROm is al meer dan 40 jaar dé vak titel op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur & milieu. Waar bij Stadszaken met de stad centraal staat, richt ROm zich op heel Nederland. Met meer duiding en achtergrond op beleid. Naast het magazine is ROm digitaal aanwezig met ROm Live, een periodieke livestream.

BT
BT is sinds 2005 dé titel over vestigingsklimaat en regionale innovatiekracht. De focus ligt daarbij op het fysieke vestigingsklimaat, in het bijzonder de 4.000 werklocaties of bedrijventerreinen die Nederland telt, van hoge milieucategorie-terreinen tot campussen en innovatiedistricten. Hoe houden we deze plekken fit en vitaal, aansluitend bij maatschappelijke en economische ontwikkelingen?

Stedelijk Interieur
Stedelijke Interieur is dé vak titel over de openbare ruimte. En het openbare ruimte-domein is al lang niet meer enkel het domein van openbare ruimte-specialisten alleen. In de openbare ruimte komen tal van onderwerpen samen waar met een integrale bril naar gekeken moet worden. Veel aandacht gaat de laatste jaren uit naar de gezonde stedelijke leefomgeving. Hoe doe je dat? In Stedelijk Interieur bieden we antwoorden op deze en andere vragen.

Groen
Groen bestaat al meer dan 70 jaar als het kennisplatform en vakblad in de wereld van groen in stad en landschap. Met Groen verbinden wij de kennis en kunde van professionals van de fysieke leefomgeving met die van de groenspecialisten. Op praktisch en op beleidsniveau. Groen organiseert in samenwerking met Stichting Steenbreek kennisbijeenkomsten, masterclasses, studiereizen en evenementen. Samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en het bedrijfsleven werkt Vakblad Groen aan vergroening in de stad voor het klimaat, biodiversiteit, sociale cohesie en gezondheid.

Indien interesse? Neem contact op met Edgar van Eekelen (e.vaneekelen@elba-rec.nl, uitgever) of Jan Jager (j.jager@elba-rec.nl, hoofdredacteur). Bellen kan ook: 0338700100