Ga naar de inhoud

KuiperCompagnons

KuiperCompagnons heeft mogelijkheden voor een stageplaats sociale geografie en planologie 

Wie zijn wij?
Geluk als grootste goed

KuiperCompagnons bouwt elke dag met en voor mensen aan de toekomst van Nederland. Gedreven door onze liefde voor het Nederlandse landschap dragen wij bij aan een gelukkig, gezond en duurzaam leven, wonen en werken. Een duurzame leefomgeving is klaar voor de toekomst en dat betekent dat de mensen die er gebruik van maken zich er nu en in de toekomst gelukkig en gezond voelen. Het bijdragen aan het geluk van mensen, nu en straks, is een belangrijke motivatiefactor van ons hele team en staat centraal in onze bedrijfsfilosofie. Vanuit die motivatie zoeken we constant naar nieuwe manieren om dit te vertalen naar de fysieke leefomgeving. KuiperCompagnons is niet van een directeur-eigenaar of van externe aandeelhouders, maar van zichzelf en de medewerkers. Daarom kunnen we onafhankelijk adviseren en hechten we grote waarde aan plezier in het werk. We organiseren veel borrels, excursies en andere sociale evenementen.

Koploper
Als multidisciplinair advies- en ontwerpbureau voor de fysieke leefomgeving werken wij vanuit ons kantoor in het Werelderfgoed De Van Nelle fabriek te Rotterdam met een hecht team van stedenbouwers, (landschaps-) architecten, planologen, juristen en andere specialisten aan de ruimtelijke uitdagingen van morgen. Binnen de afdeling Advies/thema Omgevingswet werken we aan tientallen omgevingsvisies, omgevingsplannen, bestemmingsplannen en milieuonderzoeken voor onder andere gemeentes en ontwikkelaars door heel Nederland. We lopen voorop in het denken over de Omgevingswet en steken veel tijd en energie in het ontwikkelen, vernieuwen en optimaliseren van de omgevingswetproducten. Juist doordat we deze producten allemaal zelf kunnen opstellen kunnen we onze opdrachtgevers breed adviseren en ook echt de diepte ingaan.

Wat ga je doen?
Als stagiair(e) sociale geografie en planologie werk je mee aan de producten die wij maken. Je gaat meelopen binnen de teams die zich bezighouden met omgevingsvisies, omgevingsprogramma’s, omgevingsplannen en BOPA’s. Samen met andere teamleden zoals de projectleider, een planoloog, een sociaal geograaf, een jurist en/of een tekenaar/GIS-specialist bied je binnen de projecten inhoudelijk ondersteuning, doe je uitzoekwerk en schrijf je aan deze stukken. Je werkt niet alleen vanuit huis of ons kantoor in Rotterdam, maar je komt ook af en toe bij de opdrachtgever. Daardoor is geen dag hetzelfde.

Wij hebben in onze afdeling regelmatig stageplaatsen beschikbaar; informeer gerust naar de mogelijkheden via peno@kuiper.nl. Wij bieden stageplaatsen alleen op voltijdbasis aan. De stagevergoeding bedraagt € 450,-/maand (bruto) op basis van 40 uur/week.