Ga naar de inhoud

Vacature Junior Consultant Vastgoed bij Ecorys

Ecorys is een van de grootste advies- en onderzoeksorganisaties in Europa, gespecialiseerd in economische, sociale en ruimtelijke ontwikkeling. Wij slaan al ruim 90 jaar een brug tussen wetenschap en praktijk. Vanuit een onafhankelijke positie helpen wij opdrachtgevers met grondige analyses, inspirerende ideeën en praktische oplossingen voor complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken.

Heb je interesse in de volkshuisvesting in Nederland?

Volg je de ontwikkelingen op de woningmarkt op de voet?

Vind je het leuk om zowel inhoudelijk als procesmatig te werken?

Werk je bij voorkeur in een informele organisatie met jonge mensen?

In verband met de groei van het aantal opdrachten zijn wij op zoek naar een

Junior Consultant Vastgoed
met focus op wonen en ruimtelijke ontwikkeling

Als junior consultant ben je actief betrokken bij het uitvoeren van (evaluatie)projecten met betrekking tot de volkshuisvesting, de woningmarkt en de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland. Bovendien houd je grip op het proces, onderhoud je het contact met de opdrachtgever en ben je (inhoudelijk) betrokken bij op het opstellen van rapportages en het voeren van gesprekken. Je werkt hierbij samen met een (jong) team van gedreven, ervaren en enthousiaste collega’s.

Je begint je dag op kantoor met een (digitaal) gesprek met een gemeente over het kamerverhuurbeleid. Vervolgens staat een brainstorm met collega’s over een offerte voor het ministerie van BZK op het programma. Het ministerie staat voor een evaluatie van de kansen voor wooncoöperaties in Nederland, waarbij Ecorys is gevraagd om een offerte uit te brengen. Na het overleg met collega’s werk je het plan van aanpak op hoofdlijnen uit. Het is lunchtijd. In het bedrijfsrestaurant eet je met collega’s een broodje, waarna de lunchpauze wordt vervolgd met een potje tafeltennis. Nadat de laatste bal is geslagen word je opgehaald door een collega om naar een woningcorporatie te gaan. Ecorys voert bij de woningcorporatie een visitatie uit, waarbij het maatschappelijke presteren wordt beoordeeld. De maatschappelijke visitatie biedt jou de ruimte om de volkshuisvesting in Nederland te ervaren. Je geeft daar een presentatie over het proces en neemt deel aan het interview met de raad van commissarissen. Je hebt vandaag weer veel geleerd en bijgedragen. Op weg naar huis krijg je een appje van een bevriende collega: ga je mee iets drinken in de stad? Moe én voldaan app je dat je daar natuurlijk graag bij bent.

Je wordt onderdeel van de afdeling Regions & Cities, dat zich bezig houdt met de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland. Wij adviseren de landelijke, regionale en lokale overheden, woningcorporaties en private partijen. Als junior consultant ben je direct volwaardig onderdeel van verschillende projectteams. Je bent bij verschillende onderwerpen betrokken en werkt voor verschillende opdrachtgevers.

Jouw kwalificaties

  • Een WO-opleiding met een aantoonbaar volkshuisvestelijk profiel, bijvoorbeeld Bestuurskunde, Bouwkunde, Vastgoedkunde, Technische Bedrijfskunde of Sociale Geografie/Planologie;
  • Interesse in het wonen in Nederland (woningmarkt, volkshuisvesting en woningcorporaties);
  • Ervaring met ruimtelijke vraagstukken is een pré;
  • Analytisch sterk en uitstekende adviesvaardigheden;
  • Creatief denken, vlot spreken en helder schrijven
  • Enthousiast, ondernemend en assertief;
  • Teamplayer.

Wat bieden wij jou?

Ecorys biedt zijn (jonge) medewerkers een professionele, stimulerende en lerende omgeving met standplaats Rotterdam. Verder bieden wij een informele cultuur, waarbij veel ruimte en vrijheid is voor eigen initiatief.

Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers behoren tot de besten op hun gebied. Getalenteerde mensen die voor Ecorys kiezen, willen een verschil maken en streven naar verandering en vooruitgang. Ecorys biedt een concurrerend salaris en goede flexibele arbeidsvoorwaarden, een hybride werkomgeving (met ruimte voor flexibele werktijden en werken in deeltijd), ruime opleidingsmogelijkheden, de mogelijkheid tot aankoop van Ecorys aandelen en de aankoop van vakantiedagen. Ecorys kent een informele werksfeer. Je werkt veelal in teamverband met professionele en enthousiaste collega’s. Je krijgt een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Meer informatie

Spreekt de functie je aan, maar wil je eerst meer informatie. Neem dan contact op met Robert Kievit, Principal Consultant, T 010 453 8800.

Sollicitatie

Bij interesse ontvangen wij graag je motivatiebrief en cv via ons online sollicitatieformulier.