Ga naar de inhoud

Lustrum activiteiten

Overzicht Lustrum activiteiten

 • Openingsstunt: 13 september
 • Boekpresentatie: 20 september
 • Openingsfeest: 21 september
 • Reünistendag: 08 oktober
 • Cantus: 10 oktober
 • Taart op de kamer: 13 oktober
 • Verjaardagsfeest: 13 oktober
 • Uitbraktiviteit: 14 oktober
 • Excursie: 18 oktober (verplaatst naar december)
 • Stafstudiner: 19 oktober
 • Lustrumreis: 06-13 november
 • Symposium: 22 november
 • Stafstucabaret: 29 & 30 november
 • Eerstejaarsactiviteit: 01 december
 • Buitenlandgala: 09-11 december
 • Excursie: 16 december
 • Eindfeest: 21 december

Lustrumexcursie

Datum: 16 december

Locatie & tijd: Rotterdamse haven (verzamelen op Utrecht Centraal om 09:30 uur)

Prijs: €4,-

Info: Helaas heeft niet iedereen zo’n fantastisch Lustrum om zich in een Delirium te wanen en zoeken ze naar hun Delirium door middel van verboden (& gevaarlijke) drugs. Veel drugs worden in Europa via grote havens als die van Rotterdam en Antwerpen gesmokkeld. We vertrekken daarom op 16 december naar Rotterdam om daar met een boot langs de Maasvlakte te varen (vergeet geen bootwaardige kleding: warm en waterdicht) en tijdens het varen krijgen we uitleg over de beveiliging van de Rotterdamse haven. We eindigen rond 14 uur in Rotterdam. Waarna je op eigen initiatief naar huis kan reizen of kan blijven.

Inschrijven kan door op bovenstaande titel te drukken.

Lustrum Eindfeest

Datum: 21 december

Locatie & tijd: Bassment, van 23 tot 04 uur.

Prijs: €5,50 (€6,50 voor externen)

Thema: Santa meets red light

Inschrijven kan door op bovenstaande titel te drukken.


Afgelopen activiteiten

Openingsstunt XXe Lustrum

Datum: 13 september, vanaf 15 uur

Locatie: Griftpark

Info: We starten het Lustrum groots met een openingsstunt in het Griftpark. Wat de stunt precies inhoud wordt pas op de dag zelf bekend. Na de stunt gaan we samen pizza eten en biertjes drinken.

Boekpresentatie

Datum: 20 september, 14:30 uur tot 17:15 uur

Locatie: Academiegebouw

Prijs: Presentatie is gratis, het boek is na de presentatie te koop voor €19,22

Info: De commissie heeft een jaar lang hard gewerkt samen met oud-leden Laurens Zwakhals, Michiel Purmer en Leo Paul om de volle honderd jaar aan V.U.G.S.-geschiedenis te vertellen in een boek. Voordat het boek in de verkoop gaat, verdient het uiteraard een mooie start, vandaar deze boekpresentatie. Tijdens de boekpresentatie wordt het eerste boek uitgereikt aan een honderdjarig oud-lid, zullen commissieleden vertellen over hoe ze achter bepaalde zaken zijn gekomen en wordt er een vijftig jaar oud bestuurslint terug geschonken aan de vereniging door een oud-bestuurder die hem iets te lang in bewaring heeft gehouden… Kortom: een bijzondere activiteit wat je niet wil missen.

Openingsfeest

Datum: 21 september, van 22 uur tot 03 uur

Locatie: de Woolloomooloo

Info: Het Lustrum is eindelijk zo ver! We zien jullie graag bij het openingsfeest! Externen zijn ook welkom. De garderobe heeft weinig capaciteit dus liever geen tassen meenemen.

Thema: ‘BLAST FROM THE PAST’, kom gekleed als je favoriete periode in de afgelopen honderd jaar, dus als fabrieksarbeider, soldaat, hippie, gabber of bedenk zelf welke periode jij het leukst vindt!

Cantus

Datum: 10 oktober, van 19:30 tot 22 uur

Locatie: club Poema

Info: Ga maar vast je stem smeren en oefenen op bakken trekken want op 10 oktober is de grote Lustrumcantus. Bij de cantus zit urenlang gratis bier inbegrepen en daarnaast zingen we gezamenlijk de hele bundel met muziek uit. Ons doel is toch wel de grimmigste cantus van de eeuw, aan het thema is ‘112’ zal dat zeker niet liggen dus oefen alvast met de verschillende soorten sirenes te herkennen en de songteksten van nummers over hulpdiensten. We zien jullie daar!

Verjaardagsfeest

Datum: 13 oktober, van 18 tot 00 uur

Locatie: Basecamp

Prijs: €7,- voor leden, €7,50 voor externen

Info: Op 13 oktober vieren we dan eindelijk onze honderdste verjaardag. Met o.a. een optreden van Leo Paul en Mark van de Veerdonk (Hoe lang?) en een centurion.

Stafstu Diner + felicitaties universiteit

Datum: 19 oktober, van 18 tot 22 uur

Locatie: De Utrechter

Prijs: €25,-

Info: Op 19 oktober gaan traditioneel weer met docenten dineren. Maar daar blijft het niet bij, ook geven het departements- en faculteitsbestuur hun felicitaties aan de vereniging bij deze activiteit. Dus wil je heerlijk avondeten in feestelijke setting en je docenten wat beter leren kennen? Kom dan naar deze activiteit!

Symposium

Datum: 22 november, van 13 tot 17 uur met een netwerkborrel tot 19 uur

Locatie: Bar Beton, Pythagoraslaan 101 Utrecht

Prijs: €7,-

Info: Op 22 november vindt het lustrumsymposium plaats. Hierbij zijn er een middag lang interessante sprekers die hun verhaal of kennis komen delen over een geografisch onderwerp. Ook zijn er workshops tussen de lezingen voor de afwisseling. Na afloop is er een mogelijkheid om te netwerken met de sprekers en na te praten. Je gaat niet met lege handen naar huis, er is ook een goed gevulde goodiebag voor alle aanwezigen.

Thema: Utopia, hoe maakbaar is de ideale toekomst?

Stafstu-Cabaret

Datum: 29 & 30 november

Locatie: theater Het Huis, Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht

Prijs: €3,50

Info: Het StafStu-Cabaret is een V.U.G.S.-traditie die teruggaat tot in de jaren ’70. Na vijf jaar vindt deze activiteit eindelijk weer doorgang: misschien wel de oudste en meest unieke traditie van V.U.G.S. en de opleiding Sociale Geografie en Planologie. In Theater “Het Huis” spelen de studenten én docenten ieder hun eigen stuk waarin ze elkaar, de universiteit en V.U.G.S. op de hak nemen (en dat gaat er best grof aan toe!). Met een mix van toneel, film, muziek en dans belooft het een geweldige voorstelling te worden!

Buitenlandgala

Lieve leden, 9 t/m 11 december vindt binnen het honderdjarige bestaan van V.U.G.S het allereerste buitenlandgala plaats. Hier moet u bij zijn. Met bussen vertrekken wij vanuit Utrecht naar Heidelberg. Hier zullen wij met 150 leden verblijven in hostels. Vrijdag en zaterdag heeft u de mogelijkheid om de stad te verkennen en op zaterdagavond 10 december vindt het gala plaats.
De kosten voor dit gala bedragen 166 euro per persoon voor leden. Voor dit bedrag krijgt u het volgende:

 • De busreis heen en terug
 • Vrijdag en zaterdagnacht hostelovernachting
 • Gala avond op een prestigieuze locatie met onbeperkt drank